מברשת שיניים חשמלית

אם תעשו חיפוש ב'גוגל תמונות' את המילה 'הזנחה' תופתעו (ואולי לא?) לגלות שהרבה מאד תמונות שיקפצו לכם הם תמונות של שיניים, רפואת שיניים, מברשת שיניים, וכל מה שביניהם.

מה עם השיניים שלנו?

לא מעט אנשים נמנעים להגיע למרפאת השיניים בגלל פחדים שונים, ולפעמים מחוסר זמן ופנאי לכך בעקבות שטף החיים התובעני, ויש אנשים שפשוט מתביישים להגיע למרפאת השיניים לאחר כמה שנים שלא ביקרו בה ולהתעמת מול ההשלכות של חוסר ההגעה תכופה מדי חצי שנה למרפאה. מסיבות אלו ואחרות, זה די די שכיח החיבור בין המילה 'הזנחה' למילה 'שיניים'. כל זה שמדובר על מבוגרים, אצל ילדים זה יכול להיות יותר חריף: באופן כללי, אם נשמור על השיניים שלנו באופן תקטין ושוטף, כלומר – פשוט נצחצח שיניים פעמיים ביום באופן יסודי, נישמר מלהרבות באכילת מתוק ומשתיית משקאות מתוקים, וכן נמנע או על כל פנים נפחית צריכה של מאכלים מלוחים מאד (שיש בהם סודיום גולטומט שמכלה את השן) ונדאג ששאריות אוכל לא יתקעו לנו אי שם בפה – המצב של השיניים יוכל להישאר תקין במשך שנים, ולא נצטרך כלל לרופא שיניים.

ילדים: אתגר של צחצוח שיניים

אצל ילדים זה יותר קשה: הן מצד שהם ממש אוהבים ממתקים ואת כל מיני סוגי האוכל שלא בריאים בעליל, לרוב הילדים אין שום נקיפות מצפון כשהם אוכלים חמצוצים או אוכל שמזיק לגופם ולשיניים שלהם (לעומת רוב המבוגרים שגם אם הם צורכים אוכל שכזה, הם ממעטים בו מחמת נקיפות מצפון לא נעימות שמתלוות בכל אכילה של 'זבל' שכזה). והצד השני של המטבע: לילדים קשה לצחצח שיניים כמו שצריך, הן מצד קושי מוטורי והרגשתי בשנים הראשונות, והן מצד חוסר סבלנות לעמוד במשך 2 דקות במקום מבלי לזוז...

הפתרון הקל והיעיל: מברשת שיניים חשמלית

אחד הפתרונות המעשיים לבעיה זו היא: שימוש במברשת שיניים חשמלית.

רופאי השיניים ממליצים על צחצוח שיניים של 2 דקות שלמות על מנת שיהיה מפסיק אפקטיבי להגן מפני מחלות שיניים וחיניכיים שונות. כמו כן יש לצחצח שיניים באופן סיבובי, שיגיע לכח הפינות הקטנות שבין השיניים לחניכיים. בפועל רוב ככל האנשים, ובוודאי שרוב ככל הילדים לא מצחצחים שיניים באופן יסודי שכזה, מה שמשליך כמובן על בריאות הפה והשן של האדם והילד.

הפיתרון הפשוט והמצוי לכך הוא "מברשת שיניים חשמלית" – העיקרון הוא פשוט, המפרשת מסתובבת פי מאה לפחות מכמות הסיבובים שיכול אדם ממוצע לעשות בידיו, סיבי המברשת מגיעים לכל מקום בחלל הפה, והתוצאה היא – נקיה ריחנית ומבריקה, ובעיקר – בריאות הפה נשמרת לאורך ימים ושנים.

מה יש במברשת שיניים חשמלית?

  1. טיימר של 2 דקות – כאמור רופאי השיניים ממליצים על 2 דקות רצופות של צחצוח שיניים, אבל מי מאיתנו סופר? זהו, שהמברשת השיניים החשמלית כן סופרת, ומרגע שהיא מתחילה לעבוד, יש בה פונקציה של טיימר או שעון מעורר שנדלק לאחר 2 דקות מתחילת הצחצוח, מה שמוודא שלא נשכח לצחצח שיניים מספיק זמן כנדרש.
  2. אפשרויות: במברשת שיניים חשמלית איכותית, יש כיום כמה אפשרויות של צחצוח, כפי הנושא או הנדרש לאדם עצמו: יש מי שהחינכיים שלו רגישות וצריך סוג עדין יותר של צחצוח. יש מי שצריך להתמודד עם מחלת חניכיים וכן הלאה. כל אפשרות של צחצוח ממלאת פונקציה אחרת כפי צורך המשתמש
  3. מהירות  - כבר כתבנו שהמהירות של הסיבוב של סיבי המברשת על השן היא פי מאה לפחות ממהירות הסיבובים שאנחנו יכולים לעשות עם הידיים שלנו.
  4. עצמה – ניתן לכוון את עוצמת הלחיצה של המברשת על השן, ובכך למנוע נסיגת חניכיים הנגרמת דווקא מצחצוח שיניים אינסטנסבי ואגרסיבי מדי.
  5. בקרה – בחלק ממברשות השיניים החשמליות, ניתן להתחבר לאפליקציה מקבילה ולראות במסך הפלאפון שלנו את מצב השיניים, ובאלו מקומות עדיין צריך לתת דגש וכו'.
  6. כיף – האמת שזה כיף, כמו סוג של מסג' רוטט בתוך הפה. ולילדים זה בכלל אטרקציה של ממש, ותראו איך הם רצים לצחצח שיניים מדי בוקר וערב, מחזה מרנין כשלעצמו.

איזה מברשת שיניים חשמלית? שאל את המומחה

  אמנם, יש כיום כמה מברשות שיניים בשוק של מוצרי החשמל, כשלכל אחת יש מעלות וחסרונות ייחודיים. כיצד נדע איזו מברשת שינים לרכוש? התשובה לכך, כמו שבמקרים רבים דומים: יש לשאול את המומחה. רופא השיניים המומחה שאנחנו ממליצים להתייעץ בחוות דעתו, הוא ד"ר עמוס בוחניק, רופא שיניים בעל נסיון של עשרות שנים בתחום רפואת השינים, והוא אשר עומד בראש "רשת שיניים" של מרפאות פרטיות הפרוסות בכל הארץ, שעובדים בה ממיטב רופאי השיניים והמומחים, בפריסה ארצית מאילת ועד נהריה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם